Coronavirus

Decizie oficială: Iată când se redeschid grădinițele private

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis că grădinițele private pot fi redeschise din 17 august, cu condiția că sunt bine pregătite pentru activitate în perioada pandemiei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Grădinițele private își pot relua activitatea de luni, 17 august.

Rusia: Vaccinul împotriva coronavirusului a fost lansat în producție

Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică într-o ședință de sâmbătă, 15 august.

Conform textului hotărârii, grădinițele private vor activa doar în condițiile respectării obligatorii a Instrucțiunii privind pregătirea instituțiilor de educație timpurie private în contextul pandemiei COVID-19.

Totodată, redeschiderea grădinițelor private va fi coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, pentru a exista certitudinea că acestea sunt pregătite pentru activitate în perioada pandemiei.

În hotărârea din 15 august a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică se arată: 

Șeful statului, despre începutul noului an de studii și cazurile de COVID-19

„Prin derogare de la punctul 3.5. din Hotărârea nr. 21 din 24 iulie 2020 a CNESP, se admite reluarea, din data de 17 august 2020, a procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie private, în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției cu prevederile Instrucțiunii privind pregătirea pentru redeschiderea și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie în contextul pandemiei COVID-19, precum și în cazul coordonării cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a Raportului de autoevaluare privind pregătirea pentru  redeschidere a instituției de educație timpurie, aprobate prin Hotărârea sus-menționată a CNESP, la Anexa nr.7 și Anexa nr. 8, respectiv.

2. În funcție de evoluția și tendința  situației epidemiologice a infecției COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite”.

Notăm că alte 422 de noi îmbolnăviri de COVID-19 au fost confirmate sâmbătă, 15 august, în Republica Moldova, dintr-un număr de 2.684 de teste efectuate.

Bilanțul infestărilor cu noul coronavirus a ajuns la 29.905 cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 20.908 persoane. Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 895.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova