Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Crește rata infectării cu noul coronavirus și numărul de decese - Detalii

Cele mai noi date cu referire la situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova au fost prezentate într-o conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Numărul de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus înregistrează o creștere cu peste 22%. Asta după ce trei săptămâni la rând a fost înregistrată o descreștere substanțială a numărului cazurilor de îmbolnăviri. Precizarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Vaccin contra coronavirusului: Ce spune Ștefan Gheorghiță despre imunizarea populației

Potrivit lui, comparativ cu săptămâna trecută este în creștere și numărul deceselor, cu peste 17%. Totodată, numărul vindecaților în această săptămână este în descreștere. 

„Se proeminează clar o creștere atât a numărului de teste procesate cât și a numărului de cazuri confirmate. Perioada de incubație a treia săptămână la rând rămâne de trei zile, iar rata de contagiozitate este de 1,12%. Vârsta medie a celor afectați este sub 47 de ani, iar cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul femeilor”, a declarat Furtună. 

Cât privește ponderea cazurilor de import, Nicolae Furtună a menționat că trei săptămâni consecutiv numărul acestora a fost în creștere. Totodată a crescut aria geografică de unde este importat noul coronavirus.

„Pe parcursul a 14 zile înregistrăm 36 de cazuri de import din Federația Rusă - 7 cazuri, România - 6 cazuri, Italia, Marea Britanie, Germania - 3 cazuri, Ucraina - 4 cazuri, Turcia și Franța - câte 2 cazuri de infectare. Din Afganistan, Belgia, Luxemburg, Norvegia și Uzbekistan au fost importate câte un caz de infectare cu noul coronavirus”, a mai spus șeful ANSP. 

Potrivit datelor prezentate de Nicolae Furtună, 1335 de copii și 211 femei gravide s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Din cauza noului tip de coronavirus au decedat persoane cu vârsta medie de 66 de ani. Din numărul total de victime, 99% prezentau cel puțin o comorbiditate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova