Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanța în pandemie: Care sunt așteptările moldovenilor de la turismul local

În acest an, mulți moldoveni aleg să-și petreacă vacanța în țară, având în vedere restricțiile impuse în contextul pandemiei. Ce gen de odihnă preferă cetățenii noștri și care sunt perspectivele de dezvoltare a turismului local?
Sputnik
Vacanța în pandemie: Care sunt așteptările moldovenilor de la turismul local

De obicei, moldovenii obișnuiau să-și petreacă vacanța de vară peste hotarele țării. În acest an însă, din cauza pandemiei, mulți dintre ei și-au anulat deja vacanțele programate din timp, optând pentru descoperirea unor locuri frumoase din țara noastră.

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, directorul unei agenții de turism, Nina Belei, a remarcat faptul că în această perioadă turismul din Moldova ar putea cunoaște noi posibilități de dezvoltare.

Specialistul afirmă că moldovenii vor avea în acest an frumoasa ocazie să redescopere turismul rural, cultural și destinațiile turistice vitivinicole.

"Pandemia ne-a închis drumurile spre alte țări și nu facem decât să găsim trasee turistice prin Moldova pe care le exploatăm tot mai mult. Pe lângă tradiționalele destinații turistice precum Orheiul Vechi, Cetatea Soroca și altele, moldovenii încep să descopere noi trasee. Aceștia aleg să meargă în drumeții, explorează muzee și conace și, mai nou, manifestă un interes deosebit pentru călătoriile în sudul țării", a spus Nina Belei.

Patrimoniu nevalorificat în satele Moldovei: Casele vechi ar putea atrage mii de turiști
În același timp, specialistul a remarcat că, de multe ori, din cauza prețurilor exagerate și a informațiilor puține despre locurile care merită vizitate, turistul din țara noastră renunță la micile escapade. Din acest motiv, în această perioadă, agențiile de turism și alți subiecți din domeniu trebuie să vină cu oferte atractive pentru moldoveni.

De menționat este că, în urma sondajului realizat în cadrul unei campanii naționale de relansare a turismului local, 71% dintre moldoveni au spus că sunt interesați să viziteze destinațiile turistice autohtone. Studiul arată că preferințele oamenilor sunt turismul familial, cultural, montan sau în natură, istoric și de recreere.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova