Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aveți grijă unde călătoriți: Un autocar cu moldoveni este blocat între Turcia și Bulgaria

Un autocar cu turiști moldoveni a fost oprit la granița dintre Turcia și Bulgaria. Informația a fost confirmată de ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Ciubuc.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Anatol Ciubuc, a declarat pentru Sputnik Moldova că 32 de moldoveni care se întorceau din Turcia cu autocarul au fost blocați la granița cu Bulgaria.

Granițele mai multor țări rămân închise pentru moldoveni: Date actualizate de la MAEIE
Potrivit ambasadorului, autoritățile de la Sofia au impus aceste restricții în condițiile în care numărul bolnavilor de COVID-19 este într-o creștere alarmantă. 

"Până acum două zile, Bulgaria făcea excepții privind tranzitarea țării, însă recent, din cauza numărului mare de bolnavi de COVID-19 a impus restricții. Într-adevăr, moldovenii se întorceau acasă și au fost opriți la frontiera dintre Turcia și Bulgaria. Acum, ei sunt cazați într-un hotel de pe teritoriul Turciei. Noi am făcut apel către autoritățile bulgare, dar deocamdată nu avem niciun răpuns, mai așteptăm. Ambasada depune toate eforturile pentru a ajuta cetățenii noștri să ajungă cu bine acasă", a declarat Anatol Ciubuc, ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria. 

În același timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, a menționat că autoritățile de la Chișinău au fost informate despre această situație și se vor implica în soluționarea problemei. 

''Bulgaria a impus restricții pentru cetățenii statelor terțe, inclusiv ai Republicii Moldova, până în data de 31 iulie, inclusiv cu scop de tranzit, în contextul pandemiei de COVID-19. Sperăm că autoritățile de la Sofia să facă unele excepții pentru cetățenii noștri. În acest context, rugăm cetățenii moldoveni ca înainte de a porni în călătorii să se informeze de pe site-ul Ministerului de Externe despre situația țărilor în care urmează să ajungă, dar și cum vor tranzita statele'', a menționat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Până acum, în Bulgaria au fost confirmate 9 853 de cazuri de COVID-19. În total, 5 031 de oameni s-au vindecat, iar 329 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova