Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"ReVin cu drag": Primul Ghid Oenoturistic al Moldovei, destinat turiștilor - detalii

În Republica Moldova, recent a demarat un nou proiect de promovare a zonelor turistice din țara noastră. Detalii am aflat de la Parascovia Ignat, coordonatoarea acestui proiect.
Sputnik
"ReVin cu drag": Primul Ghid Oenoturistic al Moldovei, destinat turiștilor - detalii

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a inaugurat și a lansat o campanie inedită - "ReVin cu drag", cu scopul de a promova potențialul oenoturistic și destinațiile vitivinicole din Republica Moldova.

Exporturile de vinuri moldovenești: Impactul crizei asupra sectorului vitivinicol

În cadrul acestei campanii, turiștii locali vor avea ocazia să descopere vinurile țării, dar și destinațiile unde acestea sunt create și păstrate cu multă grijă pentru a fi oferite oaspeților dragi. Turiștii vor descoperi galeriile vinicole subterane, beciurile care găzduiesc colecții celebre de vinuri, vinăriile de familie, restaurantele cu specific local și bucătărie tradițională.

"Turismul vitivinicol constituie locomotiva de dezvoltare și promovare a potențialului țării, iar situația în care ne-am pomenit a însemnat o ocazie oportună pentru a ne unifica eforturile și să transmitem mesajul - că pe lângă vinuri de calitate, Moldova oferă o frumoasă experiență gastronomică, are o tradiție și cultură bogată pe care trebuie să o descoperim. Venim cu îndemnul ca moldovenii să viziteze locurile dragi și să susțină producătorii locali", a declarat în studioul Sputnik Parascovia Ignat.

Totodată, în cadrul campaniei "ReVin cu drag" a fost lansat primul Ghid Oenoturistic al Moldovei - o hartă detaliată a vinăriilor din țară, care include informații și sfaturi utile pentru cei care deja își fac planuri de călătorie prin Moldova.

"Ghidul Oenoturistic cuprinde descrierea, istoria, ofertele și pachetele turistice ale vinăriilor din țară. De asemenea, aici pot fi găsite și hărțile de acces către crame, distanțele de parcurs, dar și timpul estimativ necesar pentru a ajunge la destinație", a subliniat coordonatoarea proiectului.

De menționat că primul Ghid Oenoturistic al Moldovei este elaborat sub forma unei cărți de călătorii și este disponibil în format online. Mai mult, acesta poate fi descărcat pe dispozitivele mobile, absolut gratuit, accesând pagina oficială Wine of Moldova.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova