Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Programul „Prima Casă”: Câți cetățeni și-au cumpărat o locuință până acum

Aproape 4.500 de locuințe au fost cumpărate până acum de beneficiari ai Programului guvernamental „Prima Casă”. Băncile au acordat în cadrul proiectului credite în valoare de 2,246 miliarde lei.
Sputnik

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Până în prezent, 4.477 de locuințe au fost procurate de cetățeni prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă”.

Au fost anunțate condițiile pentru participarea la programul de stat "Prima Casă 6"

Din total, 4.131 de locuințe procurate sunt apartamente, iar 346 - case de locuit individuale, informează astăzi Ministerul Finanțelor.

Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul programului este de 60 de metri pătrați. Prețul mediu al locuințelor procurate este de 595,23 mii de lei.

Din numărul total de locuințe procurate, 4.192 sunt amplasate în zonele urbane, iar 285 -  în zonele rurale.

Din numărul total al beneficiarilor, 3.134 sunt familii, iar 1.343 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,2 ani.

Dintre cei 4.477 de beneficiari, 651 de persoane beneficiază de compensații din Bugetul de Stat în cadrul programului „Prima Casă 2”, 1.732 – în cadrul programului „Prima Casă 3”, iar 363 – în cadrul programului „Prima Casă 4”.

Suma totală a creditelor acordate de către bănci beneficiarilor programului este de 2,246 miliarde de lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 1,123 miliarde lei.

Programul "Prima Casă 6", pentru angajații din MAI, MApN, SPPS, SIS, CNA și ANP

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani care este angajat oficial la o instituție de stat sau la companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie 5% din prețul de procurare a locuinței.

Menționăm că Guvernul condus de Ion Chicu dorește continuarea Programului „Prima Casă”, iar noul proiect de modificare a Bugetului de Stat prevede fonduri în acest scop.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova