Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important de la „Moldovagaz”: Iată ce li se propune consumatorilor

Consumatorii care au datorii la gazele naturale pot solicita achitarea facturilor în rate, până la sfârșitul verii. În luna mai 2020, consumul de gaze naturale a fost de 44,5 de milioane de metri cubi - cu 15,6% mai mult decât în mai 2019.
Sputnik

CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Consumatorii care au acumulat datorii pentru gazele naturale consumate în perioada stării de excepție, în legătură cu pandemia COVID-19, își pot plăti facturile și în rate, până la sfârșitul lunii august.

„Moldovagaz” promite prețuri mai mici la importul de gaze: Care va fi formula de calcul

Este o posibilitate pe care „Moldovagaz” o anunță astăzi pentru toți consumatorii - și persoane fizice, și persoane juridice.

Persoanele care doresc să-și plătească în rate datoria pentru gazele naturale consummate trebuie să depună o cerere în scris la unul dintre centrele pentru relațiile cu consumatorii ale „Moldovagaz”. În fiecare caz, decizia finală și schema de achitare a datoriilor vor fi stabilite individual.

În general, moldovenii își achită exemplar facturile la consumul de gaze naturale. Nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului acoperă 96,7% din volumul furnizat, ceea ce înseamnă plăți în valoare totală de 2 miliarde 255 de milioane și 800 de mii de lei, potrivit „Moldovagaz”.

În exclusivitate pentru Sputnik: Șeful „Moldovagaz”, despre livrarea gazelor din România

În luna mai 2020, volumul consumului de gaze naturale a constituit aproximativ 44,5 de milioane de metri cubi - cu 15,6% mai mult, în comparație cu luna mai a anului 2019.

Pentru luna mai, consumatorii casnici au plătit 94,8% din sumele facturate - cu 2 puncte procentuale mai puțin decât în luna mai a anului 2019. În cazul consumatorilor noncasnici, ponderea transferurilor a fost de 95,4%, în scădere cu 1,8 puncte procentuale.

„Moldovagaz” menționează că, în perioadă stării de excepție instituite din cauza  pandemiei COVID-19, în intervalul 17 martie – 15 mai, niciun datornic n-a fost deconectat de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova