Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Ucraina au convenit asupra efectuării unui schimb reciproc de vizite

La această înțelegere au ajuns vicepremierii celor două state în cadrul unei discuții care a avut loc prin intermediul unei conferințe video.
Sputnik

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Procesul de negocieri, precum și influența asupra acestuia a pandemiei de COVID-19 a constituit tema discuțiilor dintre vicepremierul Moldovei pentru reintegrare, Cristina Lesnic și vicepremierul Ucrainei Oleksii Reznikov. Discuția a avut loc prin intermediul unei conferințe video.

Părțile au convenit să dezvolte și să întărească relațiile de parteneriat și cooperare, prin organizarea în timpul apropiat a unui schimb de vizite reciproce”, informează Biroul politici de reintegrare printr-un comunicat.

Totodată, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la reforma instituțională, protejarea drepturilor omului și alte aspecte relevante.

Proiecte pentru oameni de pe ambele maluri ale Nistrului: Ce prevede planul de reintegrare

Cristina Lesnic a mulțumit pentru colaborarea eficientă în repatrierea cetățenilor moldoveni în ultimele luni, dar și pentru sprijinul pe platformele structurilor internaționale. În același context, partea moldovenească a salutat contribuția părții ucrainene în formatul 5+2.

La rândul său, Oleksii Reznikov a propus reluarea cooperării trilaterale Ucraina, Moldova, Georgia, platformă creată anterior.

Demnitarul ucrainean a fost numit recent în calitate de co-președinte a Comisiei interguvernamentale moldo-ucraineană pentru cooperarea comercial-economică, exprimându-și speranța că acest mandat va permite eficientizarea dialogului bilateral și pe alte paliere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova