Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit cifra de 15.000: Câte s-au înregistrat într-o zi

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Moldova.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 iun. - Sputnik.  Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Constantin Rîmiș a declarat în cadrul briefingului de astăzi că pe parcursul acestei zile au fost efectuate 1 988 teste, dintre acestea 1 547 au fost primare, iar 441 repetate.

Indemnizații pentru urmașii angajaților medicali decedați în lupta cu COVID-19
 După procesarea lor s-au înregistrat 364 de cazuri noi de COVID-19, dintre care unul este de import. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15 078 de cazuri, dintre care 6183 sunt active. 

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Chișinău - 121, iar la Bălți 39. La Drochia - 18, la Orhei - 16, la Comrat - 15, la Călărași - 12, la Cahul și Ialoveni - câte 11, la Edineț, Sângerei, Strășeni - câte 9, la Traclia și Ungheni - câte 8, la Anenii Noi, Ocnița, Vulcănești - câte 6, la Briceni, Căușeni, Criuleni, Fălești - câte 5, la Ceadîr-Lunga, Florești, Râșcani, Soroca și regiunea transnistreană - câte 4, la Cimișlia, Dondușeni, Dubăsari, Glodeni, Telenești - câte 3, la Nisporeni - 2.

”Avem un indicator bun, 188 de cazuri vindecate, iar numărul total este de 8 400. Un număr sporit de cazuri de infecție avem în rândul lucrătorilor medicali, 42 la număr. Este vorba despre 6 medici, 25 de asistente medicale și 11 angajați din personalul auxiliar. Acest numărul este înregistrat în 30 de instituții medicale ”, a declarat Constantin Rîmiș, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății.

416 de pacienți sunt în stare gravă, dintre care 23 sunt conectați la aparate de respirație artificială. Astăzi au decedat 5 oameni. În total, au murit 495 de persoane din cauza coronavirusului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova