Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea de Apel a respins cererea privind sechestrarea proprietăților lui Plahotniuc

Curtea de Apel a respins astăzi, ca neîntemeiat, recursul procurorilor privind sechestrarea proprietăților de peste hotare ale lui Vladimir Plahotniuc. Despre asta anunță Procuratura Generală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 iun. - Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, ca neîntemeiat, recursul Procuraturii Anticorupție împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse.

Procuratura insistă să fie sechestrate bunurile de peste hotare ale lui Plahotniuc

În data de 29 mai, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana, a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori și a dispus aplicarea sechestrului pe 10 imobile: șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane de lei.

Celelalte cinci demersuri prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă, toate înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Moldova, în valoare de 7,7 milioane de euro, au fost respinse.

Procurorii spun că au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăților este Vladimir Plahotniuc, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele altor persoane.

Care sunt șansele de extrădare a lui Vlad Plahotniuc: Ce spune Igor Dodon

Potrivit procurorilor, bunurile mobile și imobile ar fi fost obținute din banii sustrași din sistemul bancar din țară. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din Moldov și de peste hotare.

La mijlocul lunii mai, șeful Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, a declarat public că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți în urma furtului miliardului, prin intermediul grupului Șor, iar în privința lui urmează a fi înaintate încă trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea grupului criminal. Potrivit legii, două dintre aceste infracțiuni sunt deosebit de grave, iar învinuitul riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani.

Procuratura Generală anunță că procurorii vor continua să vină cu probe și argumente pentru a convinge magistrații că anume fostul lider democrat este beneficiarul bunurilor stabilite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova