Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat sau amânat din nou: Recomandarea ANSP

Discuțiile în jurul organizării și desfășurării Paștelui Blajinilor continuă. În timp ce biserica spune da, epidemiologii se pronunță contra.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 mai – Sputnik. Paștele Blajinilor ar putea fi din nou amânat sau chiar anulat. Cel puțin pentru asta pledează epidemiologii, ținând cont de rata înaltă de infectare cu noul coronavirus.

Important pentru șoferi: Timp de 10 zile poliția va circula non-stop pe toate drumurile

În cadrul unei conferințe de presă organizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a atras atenția că rata de contagiozitate este mare.

„Direcția de dezvoltare a procesului epidemic prin infecția COVID-19 este una ascendentă. Sunt factori de risc și premize reale pentru escaladarea situației și ieșirea ei de sub control”, a menționat Furtună.

Din postura sa de epidemiolog, Nicolae Furtună ne recomandă să ne abținem de la celelbrarea acestei sărbători și să-i pomenim pe cei răposați cu o altă ocazie și într-un alt mod.

Amintim că sărbătoarea Paștele Blajinilor a fost amânată pentru 7 și 8 iunie din cauza răspândirii coronavirusului. Decizia a fost luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova