Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Microbuzele circulă din nou în Chișinău: Iată de ce reguli se ține cont  

Microbuzele de linie circulă din nou pe străzile Chișinăului. În scopul prevenirii infectărilor cu COVID-19, operatorii țin cont de o serie de reguli și măsuri de precauție.
Sputnik

CHIȘINĂU, 18 mai – Sputnik. Microbuzele de linie nr. 113, 186, 192, 188 și-au reluat activitatea luni, 18 mai, în Chișinău. Marți, 19 mai, vor circula și microbuzele cu numerele 165, 175, 119, 125, 116, 108, 185, 120, 157, 162, 166, 173, 184, 190 și 106.

Ce a discutat șeful statului cu reprezentanți ai companiilor de transport

Precizarea a fost făcută de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Ținând cont de restricțiile impuse în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, numărul pasagerilor îmbarcați în microbuze va fi de cel mult 60% din capacitatea de îmbarcare, a anunțat APOTA.

Deoarece microbuzele antrenate la deservirea rutelor municipale sunt de diverse modele și dimensiuni, șoferii companiilor de transport sunt instructați să limiteze numărul pasagerilor transportați în picioare la cel mult trei persoane.

Microbuzele sunt dezifectate la stațiile terminus și circulă cu trapele de aerisire permanent deschise, iar una dintre ferestre trebuie să fie permanent deschisă pe jumătate, potrivit sursei citate.

Șoferii microbuzelor poartă măști și mănuși de protecție.

Primarii din suburbiile Capitalei vor transport public nou și suficient pentru oameni

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a scris astăzi pe Facebook, după ședința tradițională de luni a serviciilor Primăriei, că mâine la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) va pune în discuție subiectul deficitului de transport public, mai ales în suburbii, aceasta fiind o problemă majoră pentru Capitală.

„Consilierii municipali ar trebui să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate politică. Mă alătur demersului făcut de toţi cei 18 primari din suburbii, care au semnat pentru achiziţionarea transportului public”, a anunțat Ion Ceban.

Primarul a precizat că a solicitat ca, timp de două săptămâni, să-i fie prezentate câteva scenarii referitoare la modul în care pot fi asigurați cu transport locuitorii din suburbii.

Edilul a subliniat că „oamenii nu trebuie să aştepte ore în şir în staţii sau să meargă pe jos câţiva kilometri” pentru a reuși să găsească și să urce într-o unitate de transport public.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova