Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Alte 189 de cazuri de infecție cu noul coronavirus și două decese

Date actualizate privind situația epidemiologică în contextul pandemiei de coronavirus au fost prezentate de ministerul Sănătății.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Alte 189 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Informațiile au fot prezentate de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 5 934 cazuri.

Cele 189 de cazuri au fost confirmate în urma efectuării a 1 180 de teste primare și 249 repetate. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, 12 sunt în regiunea transnistreană.

Totodată, astăzi au fost pozitiv confirmați încă nouă medici, 13 asistenți medicali și opt persoane care reprezintă personalul auxiliar din sistemul medical.

Care este cea mai predispusă grupa de sânge la COVID-19 - iată ce spune un biolog

Numărul deceselor înregistrate astăzi a ajuns la cinci. MSMPS informează despre înregistrarea altor trei victime de COVID-19. Este vorba de o femeie de 64 de ani, din Edineț. Aceasta a fost internată la data de 28 aprilie, la spitalul din Edineț. Comorbidități: insuficiență renală cronică.

O altă femeie, de 77 de ani, toto din Edineț, internată la data de 15 mai la spitalul din Edineț a decedat astăzi răpusă de noul coronavirus. Acestea suferea de boală cerebrovasculară, accident vascular ischemic.

Cea de-a treia victimă este un bărbat de 67 ani, din municipiul Chișinău. A fost internat la data de 13 mai, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Era bolnav de ciroză hepatică mixtă, boală renală cronică, diabet zaharat de tip II.

Totodată, pe parcursul zile de ieri 64 de persoane au fost externate. În total, 2 344 persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova