Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferul tirului care transporta peste un milion și jumătate de euro, în arest preventiv

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale vine cu informații despre șoferul tirului în care a fost găsit penste un milion și jumătate de euro.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Șoferul tirului în care au fost depistate 1,5 milioane de euro a fost plasat sub arest preventiv, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Captură record la vamă: Peste 1,5 milioane de euro ascunse în habitaclul unui camion

Într-un comunicat de presă este precizat că astăzi Curtea de Apel Chișinău a admis demersul PCCOCS și a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a șoferului. Potrivit informațiilor, acesta a mai fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Ciocana.

Banii depistați în tirul cu pricina au fost supuși expertizei. În urma examinării aceștia s-au dovedit a fi autentici, iar suma exactă este de 1 milion 570 de mii 735 de euro. La solicitarea procurorilor PCCOCS, banii au fost sechestrați. Totodată, a fost pus sub sechestru și cap-tractorul, dar și remorca tirului. Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani. Urmărirea penală și măsurile speciale de investigație continuă, în vederea identificării tuturor circumstanțelor cu urmează a fi stabilite pe acest caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova