Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prohibiție pe timp de pandemie: Ce riscă pescarii care merg la pescuit

Din data de 1 aprilie, timp de 75 de zile, în Republica Moldova este instituită prohibiția la pescuit. Cei care nu se vor conforma și vor merge totuși la pescuit pe fluvii și lacuri naturale riscă să fie amendați.
Sputnik

CHISINAU, 2 apr – Sputnik. Din data de 1 aprilie, pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiție în obiectivele acvatice piscicole naturale.

Poliția îi monitorizează mai ușor pe cei aflați în izolare: A creat o hartă interactivă
În această perioadă, polițiștii de frontieră vor monitoriza resursele piscicole din ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la frontiera de stat, cât și în zona de frontieră. Oamenii legii vor utiliza în acest scop ambarcațiunile, tehnica de serviciu, mijloace speciale și echipamente din dotare. Ei vor respecta, în același timp, măsurile de protecție individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19, anunță într-un comunicat de presă Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI.

Agenția de Mediu a emis un ordin în data de 16 martie în car precizează precizate perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova pentru anul 2020. În timpul prohibiției se interzice pescuitul și aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, polițiștii de frontieră vor acționa în strictă conformitate cu legislația în vigoare.

Omenirea, amenințată de o criza alimentară - avertizează ONU
Reamintim că pe perioada Stării de Urgență a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră și a autorizațiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepții sunt doar pentru activitățile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor și desfășurarea unor activități în zona de frontieră, în limitele fâșiei de protecție a frontierei de stat.

Atenționăm că toate persoanele care vor fi depistate în limitele zonei menționate, urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări persoanele în cauză devin pasibile de răspundere contravențională.

Poliția de Frontieră îndeamnă cetățenii să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19! Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur! #StaiAcasă

Amintim că în primul trimestru al anului curent, angajații Poliției de Frontieră au înregistrat 247 de cazuri de încălcare a regimului zonei de frontieră, cu documentarea a 363 de persoane. Un număr mare al încălcărilor a constituit nerespectarea regulilor de intrare, ședere și ieșire în/din zona de frontieră - 206 cazuri, iar pentru pescuitul ilegal fiind semnalat un număr de cinci cazuri.