"Am reușit să facilităm accesul fermierilor la terenurile agricole în zona Râbnița-Tiraspol, cu condiția că se vor dedica doar lucrărilor agricole, fără să intre în contact cu alte persoane. Astfel, proprietarii loturilor de pământ nu vor fi puși în carantină. Această regulă este valabilă și pentru medicii de la ambulanțe, pompieri și angajații serviciilor de electricitate și gazificare", a declarat Cristina Lisnic.
Totodată, autoritățile au facilitata și accesul agricultorilor la fertilizanți și produse de uz fitosanitar, iar pensionarii și-au primit banii conform unui orar stabilit, fără să facă cozi și să fie supuși pericolului cu COVID-19. La fel, trei persoane care au revenit de peste hotare prin Chișinău, au reușit să ajungă la domiciliile lor din regiunea transnistreană. Vicepremierul pentru Reintegrare a mai spus că autoritățile de la Chișinău au oferit două loturi de medicamente regiunii transnistrene, iar în aceste zile urmează alte două.
"În același timp, pentru a nu pune în pericol viața cetățenilor din Râbnița și Tiraspol, la punctele de înmatriculare a mijloacelor de transport, dar și a cetățenilor, am decis să fie suspendată temporar, până la ridicarea stării de urgențe, activitatea celor două ghișee. Zilnic, aici se prelucrau 40-45 de solicitări", a mai anunțat Cristina Lisnic.
Cristina Lisnic a mai spus că este pentru prima dată în istoria procesului de negociere privind reglementarea conflictului transnistrean când ambele părți încercă să excludă sau să minimizeze factorul politic pentru a se concentra pe viața și sănătatea oamenilor.
În regiunea transnistreană locuiesc 317 mii de oameni.