Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum întreprinderile transnistrene își extind prezența în Rusia

Uzina ”Elektromaș” este un bun exemplu în acest sens: pe parcursul unui an volumul livrărilor produselor ei pe piața rusească a crescut semnificativ
Sputnik

TIRASPOL, 23 mart - Sputnik. Unul dintre cei mai mari producători de utilaje electrice din regiunea transnistreană, Elektromaș, și-a sporit volumul livrărilor pe piața rusească cu 8%, în special, spre regiunea Kuzbass - de 1,5 ori.

Igor Dodon: Problema transnistreană poate fi soluționată - Detalii

Un astfel de rezultat a devenit posibil datorită deschiderii unui centru de deservire și a unui depozit în inima fierărie Rusiei - Novokuznețk.

Directorul fabricii, Vladimir Trandasir, a declarat pentru Sputnik că biroul reprezentanței și depozitul de tranzacționare din Novokuznețk au fost deschise oficial de companie acum aproximativ un an, iar de atunci numărul partenerilor de la ”Elektromaș” a crescut vertiginos.

Recent, în acest centru de service, compania și-a prezentat noile realizări tehnice care demonstrează modul de funcționare a produselor - extractoare hidraulice universale din seria (EHU).

"I-am invitat pe toți partenerii noștri. Și au fost foarte interesați de noile noastre produse și de livrările la întreprinderile lor", a subliniat Trandasir.

Centrul de servicii din Novokuznetsk a fost deschis pe baza organizației ONG ”Strateghia”, căreia i s-a acordat dreptul de a efectua întreținere de garanție și post-garanție a utilajelor electrice, precum și de punere în funcțiune și supraveghere a instalațiilor la locul de exploatare, pentru care specialiștii companiei ruse au urmat o pregătire specială la fabrica "Electromaș".