Potrivit specialistului în dezvoltare personală și ex-președintelui Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova Doru Curoșu, bazele educației financiare trebuie însușite încă din copilărie, iar misiunea în educarea financiară a copiilor le revine părinților. Specialistul afirmă că până nu ajungi să câștigi bani, nu poți înțelege valoarea lor. Însă părinții trebuie să-i ajute pe copii să înțeleagă cât de important este să nu-i risipească pe lucruri inutile, să facă economii și să-i investească în propria dezvoltare.
În acest sens, Doru Curoșu a oferit câteva sfaturi importante de care, în opinia sa, trebuie să se ghideze părinții pentru a-i oferi cunoștințele necesare copilului în domeniul educației financiare.
"Rețeta principală este ca părinții să-și încurajeze copiii să citească și să învețe. Dacă nu le place nu trebuie să-i oblige. Sunt o mulțime de metode: jocuri educaționale bazate pe educație financiară, bloggeri care pot fi urmăriți pe rețelele de socializare, jocuri interactive", a declarat în studioul Sputnik Moldova Doru Curoșu.
"Este important să-i învățăm pe copii să facă diferența între nevoie și dorințe. Părintele trebuie să fie un exemplu și un prieten pentru copii. Să cunoască diferența dintre așa-zisa alintare și recunoașterea meritelor", a subliniat ea.
De menționat că doar 18% dintre cetățenii noștri posedă un minim bagaj de cunoștințe financiare, fapt ce demonstrează că moldovenii nu cunosc semnificația unei alegeri responsabile, cum să-și economisească banii și cum să-i planifice.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.