Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie controversată: Un bărbat acuzat de trafic de copii în scop sexual a fost achitat

Procurorii au atacat la Curtea de Apel Bălți sentința Judecătoriei Drochia de achitare a unui bărbat învinuit de trafic de copii în scop de exploatare sexuală.
Sputnik

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Judecătoria Drochia cu sediul la Glodeni a respins solicitarea procurorilor de a-i aplica pedeapsa cu închisoarea unui bărbat învinuit de trafic de copii în scop de exploatare sexuală. 

Crimă oribilă: Minoră răpită și violată la Hâncești - Detalii

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale consideră că ”instanța de judecată nu a examinat probele cu suficientă diligență și nu a acordat un termen rezonabil pentru prezentarea în fața judecătorilor a martorului-cheie în acest dosar, care nu onorează citațiile legale”.

Potrivit acuzatorilor de stat, învinuitul, un bărbat de 30 de ani, i-ar fi promis unei adolescente de 15 ani din Glodeni un telefon performant, dacă îi va arăta în schimb imagini intime cu ea. După ce a obținut fotografiile compromițătoare, inculpatul ar fi amenințat-o că le va trimite apropiaților ei, dacă nu va participa la sesiuni video online cu el. 

”În cadrul acestor sesiuni, inculpatul a constrâns-o să privească acțiuni perverse cu caracter sexual ale acestuia și a determinat-o la acțiuni cu caracter erotic pe adolescentă”, menționează Procuratura Generală într-un comunicat de presă. 

Oamenii legii susțin că, deși adolescenta a făcut tot ce i-a solicitat inculpatul, acesta a trimis totuși imaginile compromițătoare familiei tinerei. După acest incident, minora a încercat să-și pună capăt zilelor. 

Scandalos: Ce s-a întâmplat cu olandezul care ar fi violat doi copii din Cahul

Potrivit procurorilor, bărbatul nu și-a folosit propriile pagini de pe rețelele de socializare pentru a comunica cu minora, ci ale unui coleg de-al său. Acesta a devenit martor-cheie în dosar, dar nu s-a prezentat în fața magistraților. Instanța de judecată a refuzat însă acordarea unui termen rezonabil pentru ca acest martor să fie audiat în cadrul procesului judiciar.

În instanța de judecată, adolescenta i-a recunoscut chipul și vocea inculpatului, astfel bărbatul a fost plasat în arest. Ulterior însă el a fost achitat de Judecătoria Drochia și eliberat.

Acuzatorii de stat consideră însă decizia magistraților ilegală și au solicitat în instanța de apel condamnarea învinuitului la 15 ani închisoare.