Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul oficial UE depistat cu coronavirus la Bruxelles – toate şedinţele, anulate

Un oficial al UE, care lucrează la sediul administrativ din Bruxelles al blocului, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a confirmat un purtător de cuvânt.
Sputnik

BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik, Doina Crainic. „Avem confirmarea cazului”, a spus purtătorul de cuvânt Dana Spinant, care a adăugat că relatările potrivit cărora un oficial de sex masculin care lucrează la Agenția Europeană de Apărare a contractat virusul sunt adevărate și că s-au întors recent dintr-o călătorie efectuată în Italia, potrivit RT

Kremlinul dezvăluie cum este protejat Putin de coronavirus
Ca măsură de precauție, Agenția Europeană de Apărare (EDA) a anulat până pe 13 martie toate reuniunile programate la sediul său. De asemenea, agenția a anulat reuniunile externe până la jumătatea lunii martie.

Se relatează că oficialul EDA care a contactat coronavirusul s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu un grup de aproximativ 30 de oficiali din alte instituții ale UE.

Autoritățile sanitare belgiene au confirmat marți un număr de cinci noi infecții, ceea ce a ridicat numărul total la 15 cazuri de infecţie. Trebuie încă să se confirme dacă oficialul UE se află printre acestea.

Toate cele cinci persoane infectate s-au întors recent din Italia, potrivit serviciului de sănătate publică FPS Sante. Două cazuri sunt rezidenți din Flandra, două din Valonia și unul din Bruxelles, toate prezentând simptome „moderate”.