Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informație la zi privind infectarea prin coronavirus: Ce spun autoritățile de la Chișinău

Noi informații privind controlul infecției prin coronavirus au fost furnizate astăzi în cadrul ședinței Punctului Focal Național.
Sputnik

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. La ora actuală, în Republica Moldova nu a fost înregistrat nici un caz de infectare prin coronavirus de tip nou. Despre aceasta a informat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu după ședința Punctului Focal Național. Totodată, ministrul a informat că pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră.

Un nou caz suspect de coronavirus la hotarul cu Moldova

„Astăzi vor fi realizate testele de laborator și vom reveni cu informații actualizate”, precizează Dumbrăveanu.

De asemenea, s-a luat decizia ca specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) să fie prezenți 24/24 la punctele de trecere a frontierei, pentru a oferi suport la investigarea persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție.

ANSP trebuie să actualizeze pe site-ul oficial informația privind zonele cu risc sporit de infecție prin coronavirus.

Dumbrăveanu a mai spus că va inspecta și monitoriza sarcinile puse în responsabilitatea fiecărei instituții responsabile, inclusiv cele ale managerilor instituțiilor medico-sanitare care trebuie să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Amintim, în Republica Moldova a fost instituit cod galben de risc de infecție cu coronavirus.