Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Al cincilea caz de deces în Italia, provocat de coronavirus

Situația devine tot mai alarmantă în Italia din cauza răspândirii coronavirusului, dar și din cauza numărului de decese în creștere.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Al cincilea deces provocat de coronavirus a fost înregistrat astăzi în Italia. Presa italiană face referire la informațiile furnizate de şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, într-o conferinţă de presă.

Alertă la hotar: Poliția de Frontieră, noi măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Potrivit acestuia este vorba despre un bărbat de 88 de ani din Caselle Landi, Lombardia, al cărui deces a fost anunțat la câteva ore după ce un alt bărbat, de 84 de ani, a murit pe patul de spital.

Celelalte trei victime erau o femeie care a murit în provincia Cremona, un bărbat în vârstă de 78 de ani din Vo' Euganeo, în provincia Padova (în Veneto), şi o femeie de 77 de ani, în Codogno, căreia i s-a detectat prezenţa virusului în urma autopsiei.

Crește și numărul persoanelor infectate, până la această oră fiind de 219 persoane.

Potrivit informațiilor actualizate pe o hartă a coronavirusului, Italia este țara cea mai afectată din Uniunea Europeană.

Amintim, în țara noastră a fost declarată alertă de cod galben de risc de infecție cu coronavirus.