Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful Comisiei de la Veneția la Chișinău: Ce a discutat Chicu cu Buquicchio

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se află într-o vizită în țara noastră - iată ce a discutat oficialul european cu premierul Ion Chicu.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Procesul de reformare a justiției și acțiunile care vor fi întreprinse în perioada următoare au fost subiectele discutate de premierul Ion Chicu cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Premierul și-a exprimat încrederea că, beneficiind de asistența Comisiei de la Veneția, autoritățile din Moldova vor reuși să sporească calitatea actului justiției și încrederea în el.

Ce declarație a făcut Igor Dodon în prezența lui Gianni Buquicchio - detalii

Gianni Buquicchio a apreciat pozitiv dialogul constructiv al Comisiei de la Veneția cu Executivul din Republica Moldova și a dat asigurări premierului de sprijin în procesul de racordare a legislației naționale la standardele europene, precum și în asigurarea independenței și integrității justiției.

Ion Chicu i-a mulțumit oficialului pentru asistența activă și expertiza înaltă oferită Guvernului Republicii Moldova, precizând că reformarea sectorului justiției este în lista priorităților Cabinetului de Miniștri.