Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A murit un deputat din fracțiunea PSRM: Despre cine este vorba

Deputatul din fracțiunea PSRM Ivan Zabunov s-a stins din viață. Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a transmis condoleanțe familiei și oamenilor apropiați deputatului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. S-a stins din viață deputatul socialist Ivan Zabunov. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

A murit un deputat din cadrul Blocului ACUM: Mesajul președintelui Parlamentului

”Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a colegului nostru Ivan Zabunov. În calitate de deputat, dar și de președinte al Asociației bulgare ”Renaștere” din Republica Moldova, Ivan Zabunov s-a afirmat ca promotor al drepturilor omului și păcii interetnice”, a scris Zinaida Grecanîi. 

Președintele Parlamentului a scris că Ivan Zabunov a fost un adevărat patriot și un om de o rară omenie. În acest moment de adâncă tristeţe Zinaida Grecianîi a transmis sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au prețuit. 

Ivan Zabunov s-a născut în data de 28 iunie 1948, în Tvardița, Bulgaria. A iubit, în egală măsură, Moldova și Bulgaria. A fost doctor în istorie, conferențiar, membru al Academiei de Științe din Bulgaria. 

Următorul pe lista electorală a Partidului Socialiștilor din Moldova este Nichita Țurcan, care este și consilier municipal. Dacă Țurcan va rămâne în funcția de consilier, atunci în Parlament ar urma să ajungă Nicolae Pascaru.