Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din istoricul „Fabricat în Moldova”- câți antreprenori au participat la prima ediție

Primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie din Moldova Gheorghe Cucu a vorbit despre organizarea în anul 2002 a primei ediții „Fabricat în Moldova”. El spune că în cadrul acelei ediții au participat doar 20 de antreprenori.
Sputnik
Din istoricul „Fabricat în Moldova”- câți antreprenori au participat la prima ediție

Gheorghe Cucu a declarat pentru Sputnik Moldova că de la an la an edițiile „Fabricat în Moldova” au cunoscut o dezvoltare. Prima expoziție „Fabricat în Moldova” a avut loc în anul 2002, iar la ea au participat doar 20 de agenți economici.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, despre expoziția ”Fabricat în Moldova”
 „Camera de Comerț și Industrie abia se formase, după ce în anul 1999 a fost adoptată legea privind constituirea acestei instituții. În 2002 a avut loc primul congres de constituire și atunci ne-am gândit să desfășurăm o expoziție națională pentru promovarea produselor moldovenești. La prima ediție, care a avut loc la Palatul Național, au participat 20 de antreprenori”, a declarat Gheorghe Cucu.

El  a mai spus că la ora actuală expoziția „Fabricat în Moldova” nu include numai activități expoziționale, dar este și o platformă de discuții între sectorul public și cel privat, totodată are și o importanță regională. Totuși, spune Gherghe Cucu, puțini cetățeni din Moldova cunosc despre potențialul economic al statului nostru.

„Chiar dacă trăim într-o lume a informatizării și globalizării, oamenii din Moldova cunosc puțin despre potențialul și posibilitățile de producere a economiei moldovenești”, a punctat Gherghe Cucu.

La actuala ediție „Fabricat în Moldova” participă peste 460 de antreprenori autohtoni. Ediția curentă a expoziției „Fabricat în Moldova” include un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Republica Bașkortostan, Federația Rusă.