Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul i-a prezentat ambasadoarei Germaniei planurile Executivului

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger. În centrul discuției a fost subiectul investițiilor publice în infrastructură, planificate pentru anul 2020.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, anunță Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova într-un comunicat de presă.  

Președintele Dodon a avut o nouă întrevedere cu ambasadorul rus Vasnețov - Video
Premierul a informat oficialul că Guvernul va face investiții masive în infrastructura drumurilor, pentru care au fost lansate deja licitațiile publice pentru contractarea lucrărilor de construcție. Prioritare sunt programele naționale de aprovizionare cu apă potabilă, de gestionare a deșeurilor solide și iluminatul stradal.

„Acestea sunt proiectele naționale care vor fi implementate inclusiv din bugetul investițiilor publice. Evident, vom continua proiectele lansate cu sprijinul financiar al partenerilor de dezvoltare”, a menționat Ion Chicu.

Când va primi Moldova creditul promis de Federația Rusă: Ce spune Ministrul de Externe
Părțile au făcut un schimb de opinii privind intenția Guvernului de a dezvolta infrastructura aeroportuară din țară. În context, șeful Executivului a menționat necesitatea ca Republica Moldova să mai aibă un aeroport internațional. Astfel, va fi contractată o companie internațională pentru a face studiul de fezabilitate privind deschiderea aeroportului de la Bălți. Guvernul intenționează realizarea proiectului din contul investițiilor private. Premierul a precizat că deschiderea aeroportului de la Mărculești este ușor de realizat, întrucât necesită investiții mai mici, de doar cca 50 de milioane de lei. Funcționalitatea aeroportului va contribui la dezvoltarea Zonei Economice Libere din regiune.

În altă ordine de idei, oficialii au discutat despre problemele în dezvoltarea afacerilor cu care se confruntă investitorii străini în țară, evoluția discuțiilor cu FMI, dar și stadiul de implementare a reformei justiției. Prim-ministrul a menționat că Guvernul e decis să implementeze recomandările experților de la Consiliul Europei, care prevăd desfășurarea consultărilor în cazul proiectelor de lege ce vizează reforma justiției.