Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon convoacă astăzi CSS: Subiecte „de importanță majoră” pe agendă

Consiliul Suprem de Securitate este convocat astăzi în ședință de președintele Igor Dodon. Pe agendă figurează „subiecte de importanță majoră”, potrivit șefului statului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Președintele Igor Dodon convoacă în această dimineață Consiliul Suprem de Securitate (CSS). În ședință „vor fi abordate subiecte de importanță majoră”, a declarat șeful statului, citat într-un comunicat de presă al Președinției, fără a oferi detalii. 

Igor Dodon s-a întâlnit cu guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor: Despre ce au discutat

Din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), procurorul general şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM).

Prima ședință a CSS în noua componență, rezultată după instalarea în noiembrie a Guvernului Chicu, a fost convocată de șeful statului pe 4 decembrie 2019. Atunci, membrii CSS au discutat despre investigarea furtului din sistemul bancar, situația cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău, interceptările telefonice,  investigarea situației dublei identități a anumitor persoane, situația în domeniul aprovizionării țării cu energie electrică și gaze naturale.

Precizăm că luni, 20 ianuarie, președintele Igor Dodon a convocat ședința săptămânală tradițională a conducerii de vârf a statului, la care a participat președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, și prim-ministrul Ion Chicu.

Primele trei persoane în stat au discutat subiecte de pe agenda social-economică și politică, în special, prețurile, tarifele și mecanismul de monitorizare de care dispune Guvernul, realizarea proiectelor de infrastructură lansate recent, inclusiv de construcție a drumurilor, de aprovizionare cu apă, iluminare, salubrizare și gazificare a localităților.