Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Morți și răniți la funeraliile generalului iranian Soleimani

Zeci de iranieni au murit, iar sute au fost răniți, la funeraliile generalului iranian Qassem Soleimani. Oamenii veniți în număr mare s-au călcat în picioare în timpul procesiunii.
Sputnik

Chişinău, 7 ian — Sputnik. Numărul persoanelor decedate în timpul funeraliilor generalului iranian Qassem Soleimani a ajuns la 40, comunică RIA Novosti cu referință la agenția iraniană Fars. Totodată, numărul celor răniți în timpul busculadei a ajuns la 213 persoane.   

Soleimani a fost ucis: Iranul promite să se răzbune pe SUA

La funeraliile generalului Qassem Soleimani, din orașul iranian Kerman, s-a adunat un număr uriaș de oameni. În timpul procesiunii s-a creat o busculadă, iar oamenii au început să se calce în picioare.

Amintim că generalul Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui raid aerian în Bagdad, în data de 3 ianuarie. Secretarul Consiliului Superior de Securitate Națională al Iranului, Ali Shamkhani, a anunțat că Teheranul pregătește 13 scenarii de răspuns împotriva Statelor Unite ale Americii pentru moarte generalului Qassem Soleimani. Pe de altă parte, președintele Donald Trump a anunțat că SUA au identificat 52 de ținte iranieni, cifrele simbolizând numărul de ostatici americani luați de Iran în 1979.