O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de Miniștri.
Astfel, este limitat dreptul de utilizare a scutirii personale de către persoanele fizice care obțin venituri în sumă mai mare de 360 de mii de lei anual. În acest mod, dreptul la scutire personală îl vor avea persoanele fizice rezidente care au un venit anual impozabil mai mic de această sumă.
Totodată, în cazul scutirii pentru persoanele întreţinute se va ţine cont de veniturile din orice sursă de venit, obţinute de către acestea (atât cele impozabile, cât şi cele neimpozabile) din sursele aflate în Republica Moldova, precum și din orice surse aflate în afară, cu excepția sumei alocaţiilor achitate din mijloacele bugetului de stat pentru persoanele cu dizabilităţi în urma unei afecţiuni congenitale sau din copilărie şi pentru persoanele cu dizabilităţi severe şi accentuate.
Angajatul va pierde dreptul la scutire pentru persoana întreținută, dacă aceasta a obținut venit în mărime ce depășește suma scutirii personale (11280 lei pentru anul 2019).
Proiectul mai prevede modificări la Codul Fiscal, și anume cu privire la aplicarea regimului general de impozitare asupra creșterii de capital în cazul agenților economici.
De asemenea, este vorba despre impozitarea a 50% din creșterea de capital în cazul persoanelor fizice, cetățeni.