Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chișinău Arena: Vizită fulger a premierului Chicu - Când va fi dat în folosință

Chișinău Arena urmează a fi dat în folosință până la sfârșitul lunii aprilie, în anul 2020. Până atunci trebuie să fie construit și un drum de ocolire care ar duce spre complexul sportiv.
Sputnik

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Premierul Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție la „Chișinău Arena”. Șeful Cabinetului de Miniștri a apreciat înalt evoluția rapidă și calitatea înaltă a lucrărilor de construcție a complexului.

”În mai puțin de un an, companiile implicate au reușit, pe teren gol, să dezvolte un complex sportiv care este finalizat în proporție de 98%”, a menționat Ion Chicu.

Complexul urmează a fi dat în folosință în 2020, la sfârșitul lunii aprilie. Totodată, până atunci trebuie să fie construit și un drum de ocolire care ar duce spre complexul sportiv.

Proiectarea și construcția ”Arenei Naționale” va trece în gestiunea Ministerului Economiei

Complexul este construit pe o suprafață de 10 hectare și va avea o capacitate de cinci mii de locuri. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

Amintim că pe 6 noiembrie Guvernul a decis ca proiectarea și construcția „Arenei Naționale” să treacă din gestiunea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării la Ministerul Economiei și Infrastructurii.