Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incident cu focuri de armă la Briceni: Polițiștii au reținut 5 localnici - Foto

Cinci localnici i-au agresat pe polițiștii de frontieră aflați în misiune la Briceni. Oamenii legii au folosit armele din dotare pentru a-i reține. Împotriva contravenienților a fost inițiat un dosar penal pentru „ultragierea polițiștilor de frontieră”.
Sputnik

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. O echipa mobilă a Poliției de Frontieră, aflată în misiune, a fost agresată aproape de miezul nopții de un grup de locuitori ai raionului Briceni.

Pentru a-i reține pe respectivii și a bloca unitatea de transport cu care se deplasau, polițiștii de frontieră au folosit armele din dotare, trăgând patru focuri de avertizare în plan vertical.

Incidentul a avut loc pe 26 noiembrie, în jurul orelor 23:20, în apropierea satului Larga, din raionul Briceni, a precizat Serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Polițiștilor de frontieră le-a atras atenția un autoturism „Nissan Pathfinder”, care staționa pe acostament, cu cinci pasageri.

Șef din Poliția de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări peste Prut - Video

Angajații Poliției de Frontieră s-au legitimat și le-au solicitat celor cinci bărbați din mașină să prezinte actele de identitate și să justifice scopul aflării în zona de frontieră la cea oră târzie.

„De la persoanele în cauză se simțea un miros puternic de alcool, dar și din start acestea s-au arătat deranjate de verificările de rigoare. Astfel, conducătorul auto nu s-a conformat cerințelor legale și a început să agreseze verbal polițiștii de frontieră. Deși a fost avertizat că se va acționa în conformitate cu legislația în vigoare, bărbatul nu a încetat acțiunile sale huliganice”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră aflați la fața locului au solicitat ajutorul unui alt echipaj mobil.  

Venirea celei de-a doua echipe mobile „a înfuriat mai tare grupul de persoane”, potrivit sursei oficiale. Cei cinci bărbați ar fi pornit în viteză spre satul Larga, punând în pericol viața unui polițist de frontieră aflat în fața mașinii.

Bărbații au fost somați să oprească mașina și în aceste circumstanțe polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare, fiind trase două focuri în plan vertical, conform prevederilor legale.

Cum scapă de „stresul profesional și personal” polițiștii de frontieră – Video

În continuare, polițiștii de frontieră au pornit să urmărească autoturismul cu cei cinci contravenienți. Deplasându-se, aceștia ar fi lovit cu mașina și ar fi deteriorat poarta unei gospodării.

De asemenea, ei sunt învinuiți că au „creat pericol iminent pentru viața și sănătatea” polițiștilor de frontieră aflați la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cele din urmă, mașina cu care se deplasau bărbații a fost blocată, după ce polițiștii au tras alte două focuri de avertizare, iar cei cinci cetățeni au fost reținuți.

La fața locului a fost solicitată intervenția Poliției, prin intermediul Serviciului 112.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pe faptul de „ultragiere a polițiștilor de frontieră”.