Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii cer pedepsirea directorului Agenției Proprietății Publice - detalii

Directorul general al Agenției Proprietății Publice va fi judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Procuratura a transmis dosarul în instanță și promite să revină cu detalii noi.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Directorul general al Agenției Proprietății Publice urmează a fi judecat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian ”MoldATSA”, atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.

Ședință operativă, convocată de Dodon dimineața, cu șefi de la MAI, SIS și AIC

Fiind sesizați, procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în urma investigațiilor inițiate de către procurori, concursul a fost anulat.

Mai mult, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4 mii 500 de lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

PCCOCS promite să revenă cu detalii pe marginea acestui caz.