Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Vladislav Gribincea, candidat la funcția de procuror general

În lista celor patru candidați la funcția de procuror general, care a fost propusă Consiliului Superior al Procurorilor, se regăsește și numele lui Vladislav Gribincea.
Sputnik

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Vladislav Gribincea are o experiență profesională în domeniul dreptului de peste 15 ani și în domeniului managementului de peste 10 ani. 

De ce Olesea Stamate anulează rezultatele concursului pentru funcția de procuror general

Gribincea a fost implicat în activități ce țin de procuratură încă din 2011, când timp de un an a fost membru al grupurilor de experți privind reforma procedurii penale. A repetat această experiență în perioada 2015-2016. A fost coordonator al grupului de lucru privind optimizarea procuraturii și a sarcinii de muncă a procurorilor, iar din 2013, timp de trei ani a condus grupul de experți care a elaborat noua legislație cu privire la procuratură. A instruit procurori în domeniul Convenției Europene pentru Drepturile Omului.

A fost implicat și în elaborarea actelor normative. Potrivit CV-ului, din 2002 până în prezent, Vladislav Gribincea a reprezentat cu succes reclamații la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în peste 40 de cazuri.

Ce va fi cu reforma justiției și numirea procurorului general după schimbarea puterii>>>

A obținut licența și diploma de master în Drept la Universitatea de Stat din Moldova. A urmat un program internațional în domeniul Drepturilor Omului din Nottingham, Marea Britanie. Vorbește două limbi străine: rusa și engleza.