Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu se va porni dacă șoferul va fi beat: Inovațiile, introduse la toate mașinile

Obligatoriu în UE: Din 2022, toate autovehiculele vor fi echipate cu 30 de funcţii noi, printe acestea: detectoare de somnolenţă, sistem care să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Începând cu vara anului 2022, toate autoturismele noi care vor fi vândute în statele Uniunii Europene vor fi prevăzute cu funcţii de siguranţă. Este vorba despre sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei, detectoare de somnolenţă, sisteme care să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă. Aceste reguli au fost aprobate de Parlamentul European la inițiativa Comsiei Europene și vor viza toate autoturismele, autoutilitarele, camioanele şi autobuzele.

Permisul de conducere va fi obținut mai greu: Autoritățile propun schimbări radicale

Noile norme de siguranţă rutieră propuse de Comisia Europeană şi aprobate de Parlamentul European au scopul de a reduce numărul victimelor accidentelor rutiere.

Astfel, toate autovehiculele noi vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii noi: să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice depăşirea limitei legale de viteză.

Autoturismele şi autoutilitarele vor trebui să fie prevăzute cu zone extinse de protecţie a capului în urma unui impact, pentru a limita astfel rănirile în urma coliziunii cu pietoni sau biciclişti.

Autovehiculele vor trebui să fie proiectate în aşa fel încât să fie diminuate unghiurile moarte.