Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protest ignorat: Niciun reprezentant al Guvernului nu a ieșit în fața transportatorilor

Zeci de transportatori protestează de câteva ore în Piața Marii Adunări Naționale, nemulțumiți că nu pot obține autorizații pentru exportul de mărfuri în Federația Rusă.
Sputnik

Chișinău, 7 nov - Sputnik. Zeci de transportatori protestează joi în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia și-au lăsat TIR-urile parcate pe strada Calea Ieșilor și au pornit pe jos spre Guvern, pentru a nu perturba traficul pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Nu renunță la proteste: Transportatorii vin cu TIR-urile în fața Guvernului

Ajunși în Piața Marii Adunări Naționale, manifestanții au solicitat o întrevedere cu ministrul Economiei, Vadim Brânzan, însă oficialul nu a ieșit la discuții.

Miercuri, la ministerul de resort a avut loc o ședință în cadrul căreia urmau să fie examinate revendicările transportatorilor de mărfuri. Aceasta s-a desfășurat însă cu ușile închise, iar presa nu a fost anunțată despre ora la care urmau să înceapă discuțiile. 

Acum o săptămână, transportatorii au organizat proteste la Edineț, Bălți, Briceni, Otaci și Chișinău și au amenințat că vor bloca drumurile naționale, dacă problema lor nu va fi soluționată.