Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A înscenat un accident rutier pentru care a primit 800 de mii de lei despăgubiri

Un individ a obținut fraudulos 800 de mii de lei de la o companie de asigurări auto, în urma unui accident înscenat.
Sputnik

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul unui cetățean învinuit de dobândirea prin înșelăciune a unei prime de asigurare, în urma unui accident rutier înscenat, precum și de confecționarea și deținerea unei procuri false pentru conducerea unui automobil.

Accident în lanț la Fălești, cu implicarea a șase mașini: Avertismentul Poliției - Foto

Potrivit informațiilor oferite de procurori, accidentul rutier a fost înscenat la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Paris din Chișinău, în baza unui plan bine stabilit. În accident ar fi fost implicat și un automobil care aparținea unei bănci.

”Deși nu avea o procură autentică, conducătorul automobilului care aparținea băncii a reclamat încasarea despăgubirilor de la compania de asigurări auto, de la care astfel a primit fraudulos peste 800 de mii de lei. Ceilalți figuranți sunt cercetați în cadrul altor dosare”, potrivit informațiilor oferite de Procuratura Generală.

Învinuitul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.