Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vadim Brînzan, la Consiliul Electroenergetic al statelor CSI: Ce decizii au fost luate

Ministrul Economiei și Infrastructurii Republicii Moldova, care se află la Consiliul șefilor de Guverne ale statelor membre CSI, a participat la lucrările Consiliului Electroenergetic.
Sputnik

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Procesul de pregătire a sistemelor electroenergetice ale comunității CSI pentru următoarea perioadă toamnă-iarnă 2019-2020 a fost subiectul principal de pe agenda Consiliului Electroenergetic, la care participă și ministru Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Vadim Brînzan.

Brânzan, despre prioritățile Moldovei în cooperarea cu CSI

În cadrul ședinței s-a discutat și despre dezvoltarea sectoarelor electroenergetic, a economiei, inovației și digitalizării în statele membre CSI.

În urma unor lungi discuții, ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak i-a înaintat Consiliului CSI Electroenergetic o propunere privind formarea prognozelor pe termen lung a bilanțurilor de combustibil și de energie prognozate ale țărilor membre ale Consiliului.

Datele arată că sistemul electroenergetic cumulativ a statelor CSI constituie o capacitate a stațiilor electrice de peste 322 milioane de kilowați, producerea a 1264 miliarde kilowați de energie electrică anual, iar lungimea sumară a liniilor electrice depășește 200 mii de kilometri.

Șefii de guvern din țările CSI au semnat 17 documente>>>

Aceasta este cea de-a 55-a ședință a Consiliului al  Comunității Statelor Independente a (CSI), desfășurat la Moscova, Rusia.