Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiști din Bălţi, reţinuţi de CNA: Iată ce făceau oamenii legii

Doi polițiști din Bălți au ajuns în izolatoarele Inspectoratului de Poliție Glodeni și Inspectoratului de Poliție Fălești și riscă ani grei de pușcărie.
Sputnik

CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Doi ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bălţi au fost reţinuţi aseară de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Anticorupţie. Într-un comunicat de presă al CNA este precizat că cei doi sunt bănuiți de corupere pasivă.

Un sef de secţie de la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie, reținut de CNA

Polițiștii au fost denunțați de o persoană de la care oamenii legii ar fi pretins 200 de euro pentru a mușamaliza un caz de huliganism în care acesta ar fi fost implicat.

”Unul dintre polițiști i-ar fi recomandat să pună banii într-o carte pe care să o lase pe safeul din holul sectorului 4 al Inspectoratului de poliție - fapt documentat de CNA”, este specificat în comunicat.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea dreptului de ocupa anumite funcţii publice.