Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful FSB: SUA au ajutat Rusia în prevenirea unor atentate teroriste

SUA au oferit Rusiei informații care au ajutat la prevenirea unor atentate teroriste pe teritoriul statului rus, a declarat șeful FSB, Alexandr Bortnikov.
Sputnik

BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. SUA au oferit recent Rusiei informații despre atentatele teroriste planificate pe teritoriul rus, a declarat joi jurnaliștilor directorul FSB, Alexandr Bortnikov.

Putin, sarcină importantă pentru FSB: Combaterea activă a corupției

Potrivit lui, SUA și Rusia continuă să facă schimb de informații cuprivire la atentatele planificate și se ajută reciproc în investigarea atacurilor.

Anterior, a amintit Bortnikov, Statele Unite au avertizat serviciile rusești despre pregătirea unui atac terorist în catedrala Kazan din Sankt Petersburg, iar Rusia a ajutat americanii în investigarea atentatului de la maratonul din Boston.

“Recent, americanii ne-au oferit informații în legătură cu un cerc de persoane care planificau săvârșirea unui atentat pe teritoriul țării noastre”, a spus Bortnikov la Soci, după o rundă de discuții a șefilor serviciilor de informații din statele partenere ale FSB.

Șeful FSB a evitat să ofere alte detalii legate de aceste cazuri. Mai devreme, oficialul anunțase că de la începutul acestui an în Rusia au fost prevenite 39 de atentate teroriste.