Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum să-l înveți pe copil să-și organizeze eficient timpul – sfaturi pentru părinți

Cum să-i ajutăm pe copii să-și planifice corect ziua? Cum să substituim tabletele și telefoanele mobile prin activități mai utile? Există o metodă originală - Cactus Planner Junior, despre care a vorbit în studioul Sputnik Moldova, inițiatoarea ideii Eliada Balan.
Sputnik
Cum să-l înveți pe copil să-și organizeze eficient timpul – sfaturi pentru părinți

Eliada Balan este o tânără de 25 de ani din Chișinău care a alcătuit o metodă inedită - Cactus Planner Junior, destinată copiilor de la 6 la 13 ani. Această metodă reprezintă o agendă planner după care se conduc copiii pentru a-și planifica eficient timpul.

Majoritatea părinților fac această greșeală: Vezi unde gafează în educația copiilor

"Am elaborat o agendă care cuprinde lucrurile de bază pe care trebuie să le facă pe parcursul zilei un copil pe lângă rutina școlară -  trezirea de dimineață cu un zâmbet, igiena personală, aranjarea pătucului, ajutor în treburile casnice, menținerea curățeniei, lectură, orele de luat masa, somn și altele", a explicat Balan.

Astfel, în agendă este elaborat un calendar zilnic ce conține diverse imagini, iar copilul trebuie să bifeze ce a reușit să facă pe parcursul zilei. Tot aici, copilul are suficient spațiu liber pentru a-și împărtăși gândurile și emoțiile.

"Aceste plannere sunt elaborate special pentru copii pentru a-i ajuta să-și formeze diverse obiceiuri, să-și planifice zilele și activitățile. În plus, copilul va găsi diverse activități de logică, recreere și curiozități", a spus Eliada Balan.

Potrivit ei, Cactus Planner Junior îi ajută pe copii să devină mai ordonați, atenți, responsabili și organizați.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.