Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât au cheltuit pe deplasări foștii demnitari: Anunțul Guvernului

De acum încolo, cetățenii Republicii Moldova vor ști câți bani se cheltuie pentru deplasările în străinătate ale reprezentanților Guvernului.
Sputnik

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Informația privind vizitele oficiale, deplasările de serviciu în străinătate, inclusiv devizul și sursa de finanțare a cheltuielilor va fi făcută publică. O decizie în acest sens a fost luată astăzi Cabinetul de Miniștri.

Premii de sute de mii de lei și vacanțe de lux din banii statului pentru șefii Moldtelecom

Astfel, pentru a asigura transparența privind eficiența deplasărilor de serviciu, în special partea ce ține de utilizarea banului public în cadrul acestor deplasări, proiectul prevede obligativitatea publicării de către autoritatea delegatară a informației respective, trimestrial și anual pe pagina web oficială a autorității/instituției publice respective.

Totodată, va fi publicată această informație, retrospectiv, pentru ultimii trei ani de activitate a ministerelor și autorităților publice. Potrivit secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, astfel cetățenii și mass media vor putea afla cum și de către cine au fost cheltuiți banii publici.