Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va ajuta Rusia regiune transnistreană să reia lucrările de irigare

Această chestiune a fost discutată în cadrul întrevederii de la Tiraspol a liderului regiunii cu viceministrul Agriculturii al Federației Ruse.
Sputnik

TIRASPOL, 20 sept – Sputnik, Irina Leahova. Avansarea în munca asupra proiectului strategiei de dezvoltare și restabilire a sistemului de irigare din Transnistria a fost una dintre temele principale discutate la întrevederea liderului regiunii, Vadim Krasnoselski, cu viceministrul Agriculturii al Federației Ruse, Djambulat Hatuov, a comunicat serviciul de presă al liderului transnistrean.

„Noi participăm activ la proiectul strategiei de dezvoltare și restabilire a sistemului de irigare din Transnistria. Etapa de pregătire este practic încheiată. Se preconizează ca finanțarea și realizarea proiectului să înceapă în anul viitor”, a menționat viceministrul rus al Agriculturii.

Statul moldovenesc nu poate fi construit fără Transnistria

Liderul transnistrean a accentuat că întrevederea cu Hatuov este o continuare a dialogului productiv care a început în capitala Rusiei, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev.

La Chișinău și-a început lucrările cel de al doilea Forum Economic Moldo-Rus>>>

La întrevederea de la Tiraspol interlocutorii au discutat de asemenea despre dezvoltarea unui șir de ramuri ale agriculturii: cultivarea pomușoarelor, creșterea animalelor, precum și activitatea de selecție.