Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon s-a întâlnit cu Federica Mogherini: Despre ce au discutat

Președintele țării noastre, Igor Dodon, a avut o întrevedere la Chișinău cu vice-președintele Comisiei Europene Federica Mogherini.
Sputnik

CHIȘINĂU, 5 sept - Sputnik. Președintele țării noastre, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vice-președintele Comisiei Europene Federica Mogherini. 

Igor Dodon la Bruxelles: Cu cine s-a întâlnit șeful statului

Igor Dodon și-a exprimat buna cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Președintele țării noastre i-a mulțumit Federicăi Mogherini pentru reacția promptă privind evenimentele legate de depășirea crizei politice în țara noastră, din iunie curent.

”Am subliniat că poziția comună a partenerilor externi în privința tranziției pașnice a puterii reprezintă o bună oportunitate pentru consolidarea democrației, implementarea reformelor, combaterea corupției, dar și pentru continuarea implementării Acordului de Asociere”, a mai adăugat Igor Dodon. 

Cei doi oficiali am abordat și subiectul ce se referă la procesul de reglementare a problemei transnistrene. Igor Dodon a menționat impactul semnificativ al Uniunii Europene în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și îmbunătăţire a vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

”În aceeași ordine de ideiб am comunicat doamnei Mogherini despre propunerea Ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, de a demara procesul lichidării munițiilor stocate în regiunea transnistreană. Am menționat faptul că această idee a fost susținută de consilierul зreședintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, în cadrul vizitei sale recente la Chișinău”, a mai adăugat Dodon. 

La sfârșitul discuției, președintele țării noastre a reiterat că consensul marilor actori externi în privința Republicii Moldova oferă posibilitatea promovării unei politici externe echilibrate în baza statutului de neutralitate și reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova.