Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbare bruscă a vremii: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile

Se pare că avem primele semne clare că vara a trecut. Meteorologii anunță schimbarea bruscă a vremii - iată prognoza pentru următoarele 7 zile.
Sputnik

CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță schimbare bruscă a vremii. Se pare că vremea ne dă de știre că trebuie să ne luăm rămas bun de la sezonul estival.

Cod galben de caniculă la început de toamnă: Când vom scăpa de temperaturile ridicate

Dacă pentru ziua de 3 septembrie meteorologii au anunțat vreme caldă, cu temperaturi de peste 30 de grade celsius, atunci începând cu ziua de miercuri, 4 septembrie, vremea se răcește brusc.

Marți, în centrul țării temperatura aerului pe timp de zi va coborî de la +30..+32 până la +20..+23 grade Celsius. Iar pe timp de noapte coloana de mercur va coborî până la +13 grade Celsius. Totodată, în nordul țării, pe alocuri sunt prognozate ploi cu descărcări electrice, până spre sfârșitul săptămânii. Temperatura aerului nu va depăși +26 grade Celsius.

În sud va fi puțin mai cald. Pe alocuri sunt prognozate precipitații slabe. Temperatura aerului mâine va fi de +21..+24. Pe timp de noapte vom avea +21..+24.

Vara a trecut și cu toate acestea vremea rămâne a fi încă destul de caldă. După răcirea de mâine, în următoarele 7 zile temperatura aerului va crește. Astfel că cei care nu au apucat să meargă la mare, se vor putea bucura de vreme frumoasă și la început de septembrie.

Avertizare ONU: Canicula din Europa amenință ghețarii din Groenlanda - Consecințe grave

Anterior, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vreme caniculară pe întreg teritoriul țării. Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare pe data de 30 august și va fi valabilă până în data de 9 septembrie. Astfel, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius.

Potrivit Legii securității și sănătății în muncă, angajatorii sunt obligați, în perioadele caniculare, să întreprindă acțiunile necesare pentru protecția securității și sănătății lucrătorilor, inclusiv pentru prevenirea riscurilor profesionale.