Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar Stația de Epurare

Locuitorii Capitalei au mai trecut printr-o experiență neplăcută noaptea trecută. Somnul le-a fost întrerupt din cauza mirosului îngrozitor din Chișinău.
Sputnik

Îngrozitor ce se întâmplă cu apa râului Nistru, pe care o consumă chișinăuienii
CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Locuitorii Capitalei se plâng de câteva zile de un miros insuportabil care a cuprins orașul. Aceștia sunt indignați că sunt nevoiți să se trezească în toiul nopții din cauza mirosului îngrozitor. Încă de dimineața rețeaua de socializare Facebook a fost invadată de postări ale oamenilor nemulțumiți că cel puțin odată la două săptămâni sunt nevoiți să suporte mirosul neplăcut. Unii cred că sursa „izului înțepător” este Stația de Epurare a Apelor Reziduale din Capitală, alții spun însă că mirosul vine de la o fabrică de băuturi alcoolice amplasată în sectorul Botanica.

Între timp „SA Apă Canal ” a venit cu o explicație. Sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar Stația de Epurare.

Strigător la cer! Ce a depistat Veronica Herța la Stația de Epurare din Capitală.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției „procesul tehnologic de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău se efectuează în conformitate cu prevederile Regulilor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi”.

Apă-Canal precizează că Stația de Epurare lucrează la parametrii normali, iar alte deversări și transportări de nămol nu există. Instituția cheamă reprezentanții organelor de stat, competente șă efectueze „măsuri a emisiilor poluanților în aerul atmosferic pe teritoriul Stației de Epurare, inclusiv și în zonele unde persistă miros neplăcut din municipiul Chișinău”, este menționat în comunicat.