Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Cresc tarifele la energia electrică

După scumpirile la apă și canalizare pentru Glodeni și Basarabeasca, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a decis majorarea tarifului și pentru energia electrică.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în energetică a decis în ședința de astăzi majorarea cu aproape 6% a prețului la energia electrică furnizată populației de către compania Gas Natural Fenosa Furnizare Energie.

Vor crește tarifele la energie și gaz? Ce răspunde ANRE

Potrivit hotărârii ANRE, prețul la energia electrică furnizată de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie consumatorilor casnici a fost stabilit la nivel de 189 de bani pentru un kilowatt/oră, față de cel actual de 179.

Pentru consumatorii ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV) prețul a fost redus de la 160 la 153 de bani pentru un kW/oră și pentru consumatorii racordați la rețelele de distribuție de tensiune înaltă (35, 100 kV), a fost majorat de la 134 de bani pentru un kWh/oră la 138 de bani.

Totodată, ANRE a majorat cu 16,7% tariful la energia electrică furnizată populației din nordul Moldovei 

Potrivit hotărârii Agenției, prețul la energia electrică furnizată de FEE Nord consumatorilor casnici a fost stabilit la nivel de 223 de bani pentru un kilowatt/oră, cu 10 bani mai puțin decât a solicitat furnizorul de energie electrică din nordul Republicii Moldova. Pentru consumatorii finali, ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), a fost stabilit un preț de 163 de bani pentru un kilowatt/oră, față de solicitarea companiei de 209 bani.

Noile prețuri vor intra în vigoare din data publicării.