Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi rețineri la Vamă: Iată ce făceau doi inspectori din sudul țării

Acțiunile anticorupție la Vamă continuă. Alți doi angajații implicați în scheme de contrabandă au fost reținuți de procurori.
Sputnik

CHIȘINĂU. 7 aug – Sputnik. Doi inspectori vamali bănuiți de implicare într-un dosar de contrabandă cu țigări au fost reținuți. La operațiune au participat procurorii din cadrul Procuraturii Cahul și ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne.

Descinderi fără precedent la vamă: SIS, Procuratura și MAI - în acțiune

Cei doi angajați ai Biroului Vamal Sud și erau implicați într-un „grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne.

Grupul infracțional a fost deconspirat de Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală.

Amintim, pe 31 iulie curent, șeful Postului vamal Cahul de la frontiera cu România a fost reținut în același dosar.