Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Republica Moldova vor avea loc iarăşi alegeri parlamentare, însă nu peste tot

Moldovenii din unele regiuni ale țării vor trebui să iasă din nou la vot - trei deputați vor fi realeși pe circumscripțiile uninominale.
Sputnik

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Luni, Comisia Electorală Centrală din Moldova va trebui să stabilească data alegerilor parlamentare noi pentru funcția de deputat în circumscripțiile electorale uninominale în care aleşii și-au depus mandatele.

Cum vor alege moldoveni președintele în 2020: Ce spune Igor Dodon - Video

Alegerile se vor desfășura în trei circumscripții: 33 - care include suburbiile de sud ale Chișinăului, 48 - Slobozia, Tiraspol și Bender, 50 - Europa de Vest, unde au votat cetățenii țării care locuiesc temporar pe teritoriul UE. 

În circumscripția 33 a fost aleasă ca deputat Maia Sandu, care și-a depus mandatul pe 8 iulie în legătură cu numirea ei în funcția de prim-ministru al țării.

În circumscripția 50 alegerile au fost câştigate de Andrei Năstase, care ocupă în prezent postul de ministru al Afacerilor Interne al Moldovei.

Deputatul independent Viorel Melnic și-a depus mandatul. În opinia sa, acum „rolul deputaților independenți în Parlament este redus la zero”.

Melnic a fost ales deputat după ce și-a învins oponenții în circumscripția electorală 48 (Slobozia, Tiraspol și Bender).

Potrivit legislației în vigoare, în circumscripția electorală uninominală 48 vor trebui să fie organizate alegeri anticipate.