Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik s-a alăturat acordului "Global Media" al Organizației Națiunilor Unite

Sputnik este parte a Acordului Global de Cooperarea între ONU și mas-media în domeniul realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
Sputnik

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Agenția Internațională de presă și Radio Sputnik s-a alăturat Acordului Global de Cooperarea între ONU și mediile de informare în domeniul realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).

„Salutăm alăturarea Sputnik la numărul tot mai mare de instituții media care sunt parte a Acordului de Cooperare Globală privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Suntem siguri că, datorită extinderii sale internaționale, Sputnik va avea un rol extrem de important în informarea cu privire la importanța ODD”, a declarat vicesecretarul general al ONU pentru Comunicații Globale, Alison Smale.

Sputnik Moldova conduce din nou clasamentul celor mai populare media online

„Suntem încântați să cooperăm cu Organizația Națiunilor Unite în cadrul Acordului Global, a declarat la rândul său Serghei Kocetkov, prim-viceredactor-șef al Sputnik. - Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă cuprind o gamă largă de probleme umanitare și de mediu globale. Contăm că resursele media Sputnik, în 32 de limbi, vor permite atenționarea suplimentară a auditoriului internațional asupra acestei inițiativă”, a mai adăugat Kocetkov.

Acordului Global de Cooperarea între ONU și mediile de informare în domeniul realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă a fost lansat în 2018. Inițiativa are drept scop sporirea gradului de informare cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, adoptate în unanimitate de statele membre ale ONU în septembrie 2015.Obiective sunt îndreptate spre soluționarea problemelor legate de sănătate, egalitatea de gen, educație, inechitate și schimbări climatice. La acord au aderat peste 40 de organizații media din întreaga lume, printre care Corporația Media Chineză (PRC)”, Deutsche Welle (Germania), Al Jadeed TV (Liban), Asahi-Shimbun (Japonia), Discovery (SUA) și altele.

Sputnik Moldova, un nou record: Jumătate de milion de vizitatori unici pe zi

Sputnik este una dintre cele mai importante organizații media din lume, cu site-uri multimedia de țară și regionale în 32 de limbi, cu emisie radio digitală și analogică în rusă, engleză, franceză și alte limbi, în peste 90 de orașe ale lumii și pe Internet. Fluxurile de știri Sputnik furnizează non-stop informații pentru cele mai importante publicații din întreaga lume, în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Auditoriul resurselor informaționale Sputnik este constituit din peste 60 de milioane de vizitatori pe lună. Numărul de abonați la contul Sputnik China din rețeaua socială „Weibo” este de peste 10 milioane.

În cele 23 de centre redacționale din întreaga lume, de la Beijing la Montevideo, activează mai bine de o mie de oameni, reprezentanți ai zeci de naționalități. Sputnik face parte din grupului media „Rossia Segodnia”. Sediul central al „Sputnik se află la Moscova.