Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Precizările MAI: Cine-i va permite lui George Simion să intre în Republica Moldova

Unioniștii au cerut noii conduceri a Ministerului de Interne să-i permită lui George Simion să intre în Republica Moldova. MAI a răspuns că instanța de judecată este cea care poate anula interdicția.
Sputnik

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Doar instanța de judecată poate anula interdicția aplicată lui George Simion de a intra în Republica Moldova, subliniază Biroul migrație și azil, instituție din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

”În prezent cererea de chemare în judecată cu privire la anularea deciziei în privința dlui Simion George-Nicolae, declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani”, precizează instituția.

Autorităţile moldoveneşti interzic în continuare accesul în ţară al lui George Simion

George Simion a sesizat instanța prin intermediul avocatului său.

Biroul migrație și azil a făcut precizarea după ce mai mulți unioniști au organizat luni, 15 iulie, un flashmob în fața MAI, cerând noii conduceri a ministerului să anuleze interdicția aplicată lui George Simion.

În dimineața de 12 iulie, George Simion a încercat să intre în Republica Moldova prin vama Leuşeni, însă autorităţile i-au interzis accesul. Unionistul a avertizat autorităţile moldoveneşti că, dacă în cel mult o săptămână nu-i va fi ridicată interdicția, va intra în greva foamei.  

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de către angajaţii Biroului migraţie şi azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea să plece în România. Activistul care pledează pentru unirea cu România a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani. 

Biroul migrație și azil a precizat că acest lucru a fost făcut „în baza demersului structurii responsabile de securitatea statului”.